Huollot

Huollan ja korjaan saksofonit, huilut ja klarinetit.

 

Perushuollot

Saksofonin perushuolto 300€ +tarvikkeet

Huilun perushuolto 200€ +tarvikkeet

Klarinetin perushuolto 200€ +tarvikkeet

Täyshuollot

Saksofonin täyshuolto alk.600€ +tarvikkeet
+mahd. lisäsäädöt/kustomoinnit/hitsaustyöt 80€/tunti

Huilun täyshuolto alk.300€ +tarvikkeet

Klarinetin täyshuolto alk.300€ +tarvikkeet

 

Jokainen puupuhallinsoitin on yksilö. Kaikki huollot, korjaukset ja muutostyöt eroavat aina toisistaan, joten annan lopullisen hinnan jokaiselle huollolle vasta soittimen nähtyäni.

Esimerkkinä mainittakoon epätasaiset ääniaukot, jolloin pelkkä uuden tyynysarjan asentaminen on turhaa ja huollon ansiosta toimiva ja tiiviin tuntuinen soitin ei kuitenkaan pitkään soittokuntoisena säily. Jo muutaman kuukauden päästä soitin rupeaa vuotamaan kun tyynyjen nahka pääsee kosteuden vuoksi kovettumaan.

Toisena esimerkkinä mainittakoon erityisen paksuilla resonaattoreilla(2-3mm) varustetut tyynysarjat, jotka tukkivat etenkin alarekisterin soinnin. Saksofoni on mahdollista saada soimaan vain koneiston uudelleensäädöllä, niin että tyynyt pääsevät nousemaan tarpeeksi korkealle. Tällainen säätö voi olla usein mahdollista vain metallisia tyynykennojen varsia taivuttamalla ja metallia ”korkkipäästä” poisviilaamalla. Pelkkä korkkien paksuudella ja säätöruuveilla pelaaminen ei tuota tässä tapauksessa toivottua tulosta. Aikaa tällaiseen säätöön voi mennä saman verran kuin täyshuoltoon kuuluvien korkkien uusinnassa. Asiakkaan päätettäväksi jää, olisiko silloin kannattavampaa sijoittaa uuteen soittimeen. 

Ainakin on kannattavampaa satsata kunnon huoltoon kuin sijoittaa pelkkiin uusiin ja pehmeisiin tyynyihin tai uuteen ja kehnompaan soittimeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kaikki uudet ja halvat opiskelija-tason soittimet olisivat kehnoja.

Ennen korjaukseen ryhtymistä on tärkeä tietää mitä korjaukselta ja säädöiltä toivot. On hyvä tiedostaa että korjauksen lisäksi sointiin vaikuttaa olennaisesti itse soittajan suun anatomia, ansatsi/suuote, hengitystekniikka, suukappale ja kaula.

Teen heti aluksi oman soitinkohtaisen huolto ja korjausarvioni.

Otan arviossani huomioon mm.

– Mahdolliset rungon ja kaulan oikaisu ja juotostyöt

– Ääniaukkojen tasaukseen käytettävän ajan soitinkohtaisesti

– Mahdolliset muutostyöt

esim. vasemman käden pikkurillin sormion uudelleensijoittaminen hitsaamalla tai tyynykennojen uuteen kulmaan ja korkeuteen säätö metallitöinä.

 

Soittimen toimitus Jalasjärvelle onnistuu näppärästi myös Matkahuollon kautta. ota rohkeasti yhteyttä!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

https://www.instagram.com/p/B5qc2UZBalKuUM304-CAM9-NXKu55aLIqCzPTo0/?igshid=o15jw5rtjba7